Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
1. Mobilierul din metal este usor de refacut: mobilierul din fier forjat sau aluminiu este frumos atunci cand este renovat. Cand gasiti mobilier din metal la mana a doua, ganditi-va la potential, mai degraba decat la cum arata. Indepartati rugina si revopsiti cu un strat durabil de pudra de vopsea de exterior special conceputa pentru acoperirea mobilierului din metal. Veti fi surprins cum un nou strat de vopsea va da viata noii dumneavoastra descoperiri.
2. Este posibil ca mobilierul pentru copii sa fi fost retras: fiti atenti cand cumparati mobilier pentru copii la mana a doua. De multe ori mobilierul a fost retras, iar proprietarul a vrut sa scape de el. O alta idee importanta de retinut este ca ar fi putut fi deteriorat si reparat, dar nu corect.
3. Nu treceti cu vederea descoperirile din gunoi sau deseuri: Acest lucru nu inseamna sa cautati prin tomberoane si sa iesiti plin de gunoi! Caminele, apartamentele si noaptea dinaintea preluarii cosului de gunoi in multe cartiere este un loc bun pentru a gasi mobilier la mana a doua care poate fi inca in stare buna. De multe ori chiriasii se muta sau chiar mai rau, sunt evacuati si totul merge pe bordura!
4. Mobilierul „care necesita asamblare” poate sa nu fie dificil: mobilierul pe care sa-l ansamblati este o alternativa buna si economica la cumpararea mobilierului scump de firma. Totusi, atunci cand cautati mobilier in locatii second-hand, fiti atenti la mobilierul care a fost asamblat. De multe ori mobilierul nu are toate piesele sale originale sau este posibil sa nu aiba structura originala ca atunci cand a fost asamblat pentru prima data.
5. Asigurati-va ca refinantati mobilierul vechi pentru noul sau scop: doriti sa luati un sifonier vechi si sa il folositi ca chiuveta de baie? Aceasta idee apartine celor mai noi tendinte si functioneaza frumos in special pentru mobilierul antic si cel mai vechi. Asigurati-va ca ati refacut lemnul sau alt material de sifon intr-un finisaj impermeabil. Refacerea mobilierului este o idee minunata, dar nu trebuie sa va distrugeti „noua” relicva gasita, este opinia celor de la www.mobila-second-hand.ro.
6. Conduceti un vehicul suficient de mare pentru a va transporta mobilierul: una dintre cele mai mari greseli pe care le-ati putea face este sa nu fiti pregatiti sa va luati acasa mobilierul. Multe magazine va vor tine marfa timp de cateva zile, in timp ce altele va vor cere sa va luati mobilierul in acea zi. Daca stiti ca veti cumpara o canapea, aranjati cateva magazine si vanzari in curte pentru a merge si pentru a avea un camion gata sa va scoata mobilierul. Nu v-ar placea sa gasiti ceva care este „perfect”, dar sa nu-l puteti duce imediat acasa.
7. Mai intai verificati comerciantii cu amanuntul care inchiriaza mobila: inainte de a cauta in tot orasul un loc bun pentru a gasi mobila la mana a doua, verificati comerciantii cu amanuntul de mobila care inchiriaza mobila corporatiilor. Aceste piese de mobilier sunt de obicei putin folosite si, de multe ori, acesti comercianti cu amanuntul vand pentru a scapa de inventarul lor. Mobilierul de mana a doua nu este uzat de proprietarul anterior. Clientii corporatiei inchiriaza uneori mobilier pentru cateva luni si apoi il returneaza comerciantului.