Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
Desi exista un numar mare de avantaje pentru a cumpara un teren liber, este de asemenea important sa luati in considerare si dezavantajele inainte de scoate banii din buzunar. In primul rand, este esential sa faceti o cercetare aprofundata si sa cumparati terenul intr-o locatie buna, astfel fiind posibil sa-i creasca valoarea in anii urmatori. Ultimul lucru pe care doriti sa-l faceti este sa cumparati un teren in mijlocul pustietatii, doar pentru a afla ca nu il puteti vinde mai tarziu si ca ramaneti cu el pe cap.
1. Uitati-va la istoricul pamantului
Atunci cand cumparati un teren vacant, ar trebui sa luati in considerare si istoria acestuia si pentru ce a fost folosit anterior, deoarece acest lucru ar putea afecta planurile si utilizarile viitoare. Puteti face rost de o topografie si de un raport de sol de la o firma de cadastru pentru a va asigura ca puteti construi pe teren si, in acelasi timp, ar trebui sa verificati daca terenul este 100% al dvs si nu permite nimanui sa intre peste el. De asemenea, ar trebui, in primul rand, sa aflati motivul pentru care terenul se vinde, deoarece acest lucru ar putea indica faptul ca ceva nu este in regula, mai ales daca este vandut ieftin.
2. Nu genereaza venituri imediat
Cu exceptia cazului in care va inchiriati terenul pentru parcari sau il inchiriati fermierilor, terenul liber nu va va oferi niciun venit imediat. Veti dobandi un venit numai dupa ce veti vinde terenul pentru mai mult decat ati platit initial pentru el.
3. Reclasificare
Daca achizitionati terenul in speranta ca va fi reclasificat, atunci trebuie sa va ganditi de doua ori, va sfatuiesc cei de la www.firmecadastru.net. In primul rand, ar putea dura ceva timp inainte ca terenul sa fie reclasificat in ceva pe care sa va permita sa construiti, sau s-ar putea sa nu se intample deloc. Prin urmare, este important sa luati in considerare locatia cu atentie. Terenul cumparat aproape de facilitatile de baza, cum ar fi magazinele, scolile si spitalele, va insemna, de obicei, ca terenul va fi mult mai apreciat decat terenul cumparat in mijlocul pustietatii. Un teren care poate fi dezvoltat vor fi intotdeauna mai usor de vandut decat o multime de terenuri care au restrictii.
4. Dimensiunea terenului
Cel mai bine este sa cumparati terenuri mai mici in comparatie cu loturile mai mari, pentru ca, cu cat este mai mare dimensiunea terenului, cu atat este mai greu de vandut. De asemenea, ar trebui sa luati in considerare forma terenului si daca este predispus la inundatii. Este mai usor sa construiti o proprietate pe un teren plat decat una pe un deal.
5. Infrastructura rutiera si utilitatile
De asemenea, trebuie sa vedeti daca terenul dumneavoastra liber este legat de un drum si poate fi conectat la utilitati publice, cum ar fi apa, gazul si electricitatea. Pentru ca dezvoltarea sa aiba loc, conexiunile de retea si canalizarea trebuie sa fie in proximitate.