Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
Principalul motiv pentru care cardul cu cip este implementat la nivel mondial este reducerea fraudelor. Migrarea catre noua tehnologie a inceput in 2005, iar primele banci care au adoptat-o se bucura deja de avantajele pe care le ofera instrumentele de plata sigure. Plusul de siguranta adus utilizarea acestor carduri, consta in tehnologia utilizata in crearea lor, care elimina riscul de fraudare (copiere sau contrafacere).
Pentru autentificarea cipului in timpul aplicatiei de plata, se foloseste autentificarea de date dinamica, care este cea mai securizata metoda de autentificare, deoarece foloseste date dinamice specifice tranzactiei, de fiecare data cand cardul este folosit. Cardurile cu cip sunt carduri bancare de debit sau de credit, ce incorporeaza un microprocesor care stocheaza si prelucreaza informatii referitoare la posesorul cardului, contul acestuia si banca emitenta.
Beneficiile utilizarii acestei tehnologii, pentru detinatorii de card, comercianti si banci, sunt:
In mod normal, orice plata cu cardul la comerciant trebuie autorizata, respectiv procesatorul trebuie sa comunice electronic ca pe acel card sunt fonduri suficiente pentru efectuarea tranzactiei. Acest lucru confera mai multa siguranta, insa timpul de asteptare este mai mare. Clientul este nemultumit de timpul pierdut, mai ales cand conexiunea nu se stabileste imediat, iar comerciantul vinde mai putin atunci cand se formeaza cozi.
Prin tranzactiile offline, cipul face aceste situatii mult mai rare. In loc sa se conecteze de fiecare data, operatiunile sunt stocate pe cip, iar la prima conexiune se face decontarea pentru toate tranzactiile anterioare