Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
Incendiile electrice reprezinta distrug mii de case in fiecare an. Credeti ca locuinta Dvs este in perfecta siguranta? Intelegerea riscurilor si cauzelor incendiilor electrice este cea mai buna modalitate de a va proteja familia.
Cele mai frecvente cauze ale incendiilor electrice
Cum pornesc incendiile electrice? Este nevoie doar de caldura excesiva sau de o singura scanteie. Iata cateva dintre principalele cauze ale incendiilor electrice:
Cablaje electrice invechite sau uzate
Cati ani are casa Dvs? Casele construite in urma cu mai bine de 20 de ani au cel mai probabil cablaje invechite. Din pacate, cablajul invechit este o cauza principala a incendiilor. Nu are capacitatea de a satisface cerintele tehnologiei moderne si consumul de energie, asa ca este posibil sa observati suprasarcini frecvente ale intreruptoarelor, intreruperi de curent sau alte semne de cablare proasta.
Strategie de prevenire a incendiilor: Angajati un electrician calificat pentru a va inspecta casa si a inlocui orice cablu vechi sau deteriorat.
Prize electrice defecte
Stiati ca majoritatea incendiilor electrice pornesc in prize? Prizele neimpamantate sunt mai susceptibile sa scanteie, sa formeze un arc electric sau sa ia foc. Chiar si prizele impamantate pot aprinde un incendiu daca cablurile din spatele lor se slabesc. Sigurantele pot ajuta la prevenirea incendiilor prin oprirea circuitului in cazul unui scurtcircuit.
Strategie de prevenire a incendiilor: inspectati in mod regulat prizele. Cautati semne de uzura, inclusiv funingine in jurul prizei sau intrerupatoarelor. Daca firele sunt slabite, strangerea lor va reduce sansele de incendiu. Apelati intotdeauna un electrician profesionist pentru modernizarea prizei sau reparatii electrice serioase.
Suprasarcinile circuitelor electrice
Conectarea prea multor cabluri la o singura sursa de alimentare este o reteta pentru dezastru. Evitati utilizarea unui singur prelungitor pentru a alimenta mai multe aparate si electronice simultan. Supraincarcarea circuitului va uza sistemul si poate duce la un incendiu.
Strategie de prevenire a incendiilor: In loc sa va bazati pe prelungitoare, incercati sa utilizati mai multe prize si asigurati-va ca aparatele dumneavoastra au un circuit dedicat. Daca nu aveti suficiente prize sau circuite dedicate in casa dvs., angajati un electrician pentru a instala mai multe.
Aparate Vechi
Sigur, acel prajitor de paine din anii 1980 poate parea grozav (pt colectionari), dar probabil ca nu este sigur de utilizat. Aparatele mai vechi nu sunt la standardele moderne cand vine vorba de materiale, constructie si reglementari de siguranta. In plus, este mai probabil ca aparatele invechite sa aiba cabluri uzate sau slabite.
Strategia de prevenire a incendiilor: Inspectati aparatele pentru semne de deteriorare electrica. Orice aparate care scot zgomote ciudate sau care produc un miros de ars ar trebui sa fie inspectate de un expert in reparatii de aparate. Inlocuiti aparatele defecte cu modele noi care respecta standardele de siguranta actuale.
Corpuri de iluminat
Nu toate becurile functioneaza cu fiecare corp de iluminat, atentioneaza website-ul www.electrician-autorizat.net. Instalarea unui bec de mare putere intr-o lampa incompatibila este o cauza principala a incendiilor electrice. Acoperirea lampii cu un abajur din panza improvizata poate duce, de asemenea, la un incendiu.
Strategie de prevenire a incendiilor: Verificati de doua ori puterea inainte de a instala becuri noi. Daca un corp de iluminat se incalzeste prea mult atunci cand este utilizat, este timpul sa il inlocuiti. Folositi numai abajururi comerciale concepute pentru a se potrivi formei si dimensiunii corpului dvs. de iluminat.
Incalzitoare portabile
Incalzitoarele au o reputatie de a provoca incendii in casa. Aceste aparate se incalzesc rapid si pot aprinde materiale inflamabile aproape imediat. Plasarea unui incalzitor portabil prea aproape de perdele, lenjerie de pat sau tapiterie poate duce la un incendiu.
Strategie de prevenire a incendiilor: Depozitati incalzitoarele portabile pe suprafete plane, protejate impotriva incendiilor si pastrati-le departe de materiale inflamabile. Nu lasati niciodata un radiator nesupravegheat si deconectati intotdeauna unitatea atunci cand nu este utilizata.