Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
Vechimea locuintei
Daca sunteti interesat strict de imobile noi, acest aspect este irelevant. Cu toate acestea, daca sunteti dispusi sa vedeti toate locuintele din bugetul dumneavoastra care indeplinesc criteriile de baza, s-ar putea sa vedeti si case construite in decenii diferite. Casele mai vechi au o personalitate atractiva, insa pot avea nevoie de reparatii si modernizari suplimentare. Asigurati-va ca aveti timpul, dispozitia si bugetul care sa va permita sa va bucurati de administrarea acestor proiecte.
Regulamentele in constructii se schimba pe parcursul anilor, si este bine sa aveti cunostinte de baza cu privire la diferentele importante care apar intre casele construite in sub incidenta diverselor regulamente. Agentul dumneavoastra imobiliar poate cunoaste aceste aspecte sau stie unde sa gaseasca raspunsurile. Daca sunteti in cautarea unui anumit stil, poate deja stiti modul in care erau construite casele in acele perioade.
Pretul de achizitie
Inainte de a incepe cautarile, trebuie sa va stabiliti bugetul si sa obtineti o pre-finantare pentru un imprumut. Achizitia unei locuinte unifamiliale este o investitie majora, si niciodata nu se pune doar problema pretului de achizitie. Ganditi-va la modul in care toate costurile va vor afecta bugetul si nu va abateti de la decizia referitoare la buget si platile ipotecii.
Motivatia vanzatorului de a vinde
Atunci cand cautati o locuinta, veti descoperi ca unii vanzatori sunt mai motivati decat altii. Unele persoane isi vor pune casa la vanzare, fara insa a ii interesa foarte mult daca se vinde sau nu. Daca nu, sunt multumiti sa continue sa locuiasca acolo si vor incerca sa vanda ulterior. In aceste situatii, nu prea exista loc de negociere a pretului.
Exista situatii, cu toate acestea, cand vanzatorul este foarte motivat sa vanda. Asemenea situatii sunt: vanzarea unei mosii, relocarea cu locul de munca si nevoia de a parasi orasul, sau presiunea platii a doua ipoteci, si dorinta de a vinde si de a continua cu o singura plata. Agentul dumneavoastra imobiliar va va ajuta sa determinati cat este de motivat vanzatorul, si cum sa intocmiti oferta si contraofertele astfel incat sa obtineti cel mai bun pret.
Lucrarile de intretinere
Cu exceptia cazului in care cumparati imobile noi, exista o lista considerabila de potentiale lucrari de intretinere. Atunci cand vizionati casa, probabil va faceti o lista, fie scrisa fie mentala, a tuturor lucrurilor care ar putea fi imbunatatite. Acestea pot fi reparatii, considerabile sau marunte, inlocuiri sau adaugiri care vor transforma casa intr-un camin.
Anumite elemente pot fi in mare parte estetice, altele pot lua timp si bani pentru a fi finalizate. Fiti siguri ca le notati si le insumati. Este o lista rezonabila, sau ar perturba viata dumneavoastra de familie, sau ar adauga o mare presiune financiara?
Pastrarea prioritatilor este importanta in gasirea caminului potrivit pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra. Locatia, marimea terenului, numarul de dormitoare, baile si bucataria sunt in egala masura importante pentru a va bucura de locuinta, cum sunt pentru revanzarea locuintei. Intelegerea vechimii si starii locuintei, a electrocasnicelor si componentelor va vor ajuta sa determinati cat de multa munca (si bani) intra in intretinerea casei in timp. Odata ce stiti acest lucru, va puteti uita la posibile oferte de pret care ar face ca investitia sa fie una profitabila pentru dumneavoastra.
Veti investi mult timp si efort cautand urmatoarea locuinta perfecta (sau aproape perfecta) pentru familia dumneavoastra. Fiti siguri ca folositi cunostintele si sprijinul unui evaluator imobiliar autorizat Bucuresti, expertului in ipoteci, si inspectorului tehnic pentru a va sprijini in acest demers. Daca acest articol v-a fost de folos si v-a motivat in cautarea urmatoarei locuinte pentru familia dumneavoastra, il puteti distribui prietenilor carora le-ar putea fi util. Va multumim!