Fiecare dintre noi isi cauta drumul prin viata...la fel si eu
Primul pas in construirea unei relatii pozitive cu un client este sa intruchipati imaginea profesionalismului. Desi anumite firme de reparatii masini de spalat permit tehnicienilor lor sa poarte aproape orice este general adecvat la locul de munca, a trimite pe cineva la domiciliul clientului este diferit fata de a sta in atelierului firmei reparand aparatele aduse de clienti.
Oamenii sunt in general destul de ingrijorati cu privire la primirea unei persoane straine in casa lor, si mai ales in incaperile interioare unde se afla in general electrocasnicele precum masinile de spalat, aparatele de aer conditionat sau boilerele.
Uniformele, o tunsoare ingrijita si o trusa de unelte organizata sunt deosebit de linistitoare pentru un client ingrijorat, ne comunica situl web www.reparatii-masinidespalat.net. In special uniformele inseamna ca tehnicienii se afla acolo cu un singur scop, de a repara electrocasnicele. Nu au venit sa se distreze si sa piarda timpul sau sa cerceteze locatia in vedere comiterii unei spargeri. Au emblema firmei, conduc masina firmei si sunt responsabili cu o sarcina de serviciu.
Acest lucru ofera tuturor starea de spirit necesara pentru o buna interactiune client – tehnician, pentru a incepe o relatie buna intre client si firma de reparatii masini de spalat.
Ascultati clientul atunci cand descrie problemele pe care le are cu electrocasnicele sale. Fiti atenti la toate aspectele referitoare la semne si simptome, care s-ar putea sa nu fie evidente raportat la starea in care se afla aparatul astazi. Daca este complet defect atunci cand ajungeti, din povestea clientului s-ar putea sa deduceti ce fel de comportamente a manifestat aparatul inainte de a se defecta, indicand astfel care anume este problema si motivul defectiunii.
Cu toate acestea, nu luati povestea clientului de buna. Ei va pot oferi o sumedenie de simptome si teorii lipsite de experienta cu privire la ce s-a intamplat, insa dumneavoastra sunteti expertul iar observatiile dumneavoastra pot dezvalui indicii pe care clientul nu le-ar fi detectat.
De asemenea, s-ar putea sa existe indicii ale unor probleme total diferite, care se vor transforma in probleme in cazul in care reparati doar ceea ce s-a stricat acum si lasati restul la o parte. Din acest motive, intotdeauna incepeti reparatia cu o inspectie. Oferiti clientului o evaluare completa a starii masinii de spalat si apoi recomandarile dumneavoastra cu privire la reparatiile minime necesare, reparatiile complete recomandate, precum si o varianta intermediara.
Anumite aparate pe care sunteti chemati sa le reparati vor fi inca intr-o garantie oferita de vanzator sau producator. Dupa inspectie, prima dumneavoastra sarcina este sa aflati daca exista o garantie, ce acopera aceasta, cum sa profitati de ea, si daca puteti sa evitati anularea acesteia efectuand reparatiile dumneavoastra.
Toti acesti factori au un rol important in a decide ce reparatii sa efectuati pentru masina de spalat respectiva, si cum anume trebuiesc executate.
Daca exista o garantie, dar este practic inutila sau aproape imposibil de invocat, sfatuiti-va clientul si cereti permisiunea acestuia de a o anula, oferind reparatiile necesare. Daca exista o garantie care acopera reparatiile, intrebati clientul daca prefera sa aleaga calea aceea pentru a obtine reparatii gratuite sau la pret redus.
In marea majoritate a cazurilor, clientul va prefera sa obtina reparatiile accesibile de la dumneavoastra, in loc de a trece prin diverse situatii pentru a obtine o garantie de care uitasera deja. Cu toate acestea, daca este posibil, incercati sa executati reparatia masinii de spalat fara a anula garantiile existente.